• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Recycling op het werk is goed voor het bedrijfsleven. Het stimuleren van een duurzame houding onder het personeel helpt uw ​​organisatie echt een verschil maken voor het milieu, en het heeft een positieve invloed op de uitstraling van uw bedrijf dat deelneemt aan de circulaire economie.

Lege blikjes kunnen ingezameld worden voor oneindig hergebruik. Het aluminium kan worden gebruikt voor nieuwe blikjes of er kunnen andere producten van worden gemaakt in bijvoorbeeld de autoindustrie  en of levensmiddelen industrie.

Blikkie helpt bedrijven en organisaties - groot en klein - met de logistiek van het opzetten van een nieuw ‘çlosed-loop’recycling systeem, en laat zien hoe je het beste kunt communiceren met medewerkers en klanten. Goede communicatie helpt mensen bewust te worden van de essentie van een circulaire economie.

Verminder uw afvalstroom door blikjes te crushen en apart in te zamelen.

Blikjes nemen relatief veel ruimte in in de afvalbak in. De afvalstroom zal verminderen, wat een besparing betekent voor uw afvalstroom. Door één blikje te recyclen bespaart u genoeg energie om een mobile telefoon één dag op te laden.

De meeste bedrijven die recyclingsystemen implementeren vind ze rendabeler dan de algemene afvalverwerking. En met stijgende prijzen voor afvalverwerking is recycling hierdoor waarschijnlijk goedkoper geworden.

Blikkie helpt om uw bedrijf ISO14001 te laten certificeren.

De ISO: 14001-norm bestaat om organisaties te helpen hun effect op het milieu te minimaliseren, zodat het opzetten van een recycling van afval programma zoals Blikkie echt een positieve stap in de richting van uw bedrijf kan betekenen.


Iedere Kan Counts helpt bedrijven, scholen, universiteiten en lokale overheden regelingen op te zetten voor kantoren en werkomgevingen, maar we bieden ook advies en communicatie materialen. Tevens zetten wij inleverpunten voor blikjes in de openbare ruimte neer om recycling te bevorderen zoals bij parken recycling te bevorderen in de openbare ruimte, zoals parken of op het strand. Wij werken samen met organisatoren van evenementen en festivals in de zomer zodat elk blikje gerecycled kan worden.

Recycling is een van de meest effectieve en eenvoudige manieren om de impact van uw organisatie op het milieu te verbeteren, en Blikkie kan u helpen om de slag te gaan. Volg onze eenvoudige, stap-voor-stap handleiding.

1. Inschrijven bij Blikkie

Als je eenmaal hebt geregistreerd, kunt u uw starterspakket bestellen, en wij houden u op de hoogte van het laatste nieuws en ideeën van het programma. Om te registreren, klik hier.

2. Bestel uw startpakket

Het Blikkie starterpakket bevat alles wat je nodig hebt voor het opzetten van recycling punten, met inbegrip van Kliko’s, crushers, opvangzakken en posters. U kunt een startpakket via het contactformulier bestellen.De Kliko van Blikkie is gratis.

3. U kunt de Blikkie crushers in bedrijfsrestaurants plaatsen, inontspanruimtes of naast de koffie machine.
Gebruik posters om uw personeel te informeren.       

4. Vertel het verder

Vertel al het personeel, met inbegrip van schoonmakers, over de nieuwe regeling. Immers, ieder blikje telt. Het is echt de moeite waard.

Neem contact op